lunes, 17 de octubre de 2011

Vinyetes a la nostra ciutat



Un any més ha arribat la Mostra de Còmic a Cornellà i les biblioteques de la ciutat no podem romandre al marge. Des de fa uns anys, el còmic té un protagonisme creixent en les nostres prestatgeries i ho volem compartir amb tots vosaltres. Activitats, exposicions, guies de lectura ... no parem perquè volem donar a conèixer el nostre fons en aquestes dates tan i tan importants per al món de la vinyeta i l'animació.

La biblioteca Marta Mata inaugura aquest any una secció especialitzada en manga i animé, que contribueix a augmentar el fons de còmic de la Xarxa de Biblioteques de Cornellà. Us convidem a descobrir-ho! A més, gràcies al servei de préstec interbibliotecari, si necessiteu un document concret i no el tenim, el busquem i el posem al vostre abast!

El manga i l’animé estan molt de moda entre els joves - o això creiem -. Al nostre voltant hi ha una gran quantitat d'instituts, agrupacions esportives i culturals en què participa un grup de població amb el que tenim un compte pendent. Volem que els joves vinguin a la biblioteca. I no només a estudiar! Volem que descobreixin la gran quantitat de serveis i informació d' utilitat que posem a la seva disposició. Per això intentem diversificar el nostre fons introduint materials que els hi resultin atraients.



Creiem que el còmic i l'animació japonesa té una gran qualitat, sense menysprear el treball que es realitza en altres països. El manga és prolífic i molt ric pel que fa als temes. Molt profund, amb uns personatges ben treballats tant en la forma com en la caracterització. A més, estan pensats per intentar donar resposta a les inquietuds del públic al qual estan dirigits. Sovint pensem que això és cosa de “friquis” però res més allunyat de la realitat. Aquesta idea neix de la por o del recel a allò que es desconeix.



El manga i l’animé no es restringeixen a un públic concret. Hi ha producció destinada a nens, joves i adults. Però en els dos últims casos la línia que els separa és tan prima que sovint es solapen. Tracten temes i situacions que ens resultaran familiars o que seran desconeguts per a nosaltres. S'acosten a la realitat des de la perspectiva d'una societat diferent i que es regeix per altres valors. A més, pensem que aquest fons pot aportar moltes coses útils a les persones, entre elles, passar una estona divertida, que també és un objectiu del còmic sigui del país que sigui.



La Xarxa de biblioteques de Cornellà posa, aquests dies, a la vostra disposició, una selecta i acurada guia de lectura de manga i animé que conté referències a un material que considerem imprescindible. El còmic japonès està en alça i la producció és tan abundant i variada que resulta difícil escollir i destriar el bo del dolent. Amb aquesta finalitat us proposem una bibliografia bàsica de sèries de manga i animé. Potser no totes s'adaptaran als vostres gustos o satisfaran les vostres inquietuds, però sens dubte, us ajudaran a decantar-vos per uns gèneres o altres.

Els japonesos (i ara també xinesos i coreans) han aconseguit crear una indústria capaç de satisfer a tots els públics. Només heu de discernir que us interessa i que no. Esperem que la nostra selecció us ajudi a navegar per un món, per a nosaltres, fascinant! Recordeu que si voleu saber-ne més, estem a la vostra disposició. Gaudiu de la Mostra!

Article cedit per Juan Segura, tècnic de la Biblioteca Marta Mata de Cornellà.

No hay comentarios:

Publicar un comentario