viernes, 14 de octubre de 2011

Aquest diumenge comença la Mostra!!

Aquest diumenge 16 d'octubre comença la 27a Mostra del Còmic a Cornellà, amb l'exposició "Els invents del TBO i els seus dibuixants", que estarà exposada al Palau Mercader fins el 27 de novembre.

La popularitat del TBO i de la seva secció més longeva, la de «Los grandes inventos», va ser tan gran que, encara ara, quan algú té una idea sense gaire sentit, absurda o estrafolària, no és estrany que li diguin que el que proposa «sembla un invent del TBO». “Los grandes inventos de TBO” van quallar profundament en l’imaginari col·lectiu de diverses generacions, i el seu enigmàtic ”autor”, el mític científic Franz de Copenhague, va esdevenir l’inventor oficial del país.

Els invents de TBO i els seus dibuixants permet apropar-nos de nou a aquest univers d’estris peculiars i increïbles, d’invents per a tots els gustos; de vegades gairebé inútils, d’altres vegades futuristes i avançats al seu temps. Sigui com sigui, ara els podem reviure a través de prop d’un centenar d’originals.

Es tracta d’una tria única i original que es remunta al primer invent, el que va arribar de la mà de Joan Martínez Buendía Tínez (1923), i que viatja fins a les darreres i esbojarrades creacions de Ramon Sabatés (en la dècada de 1980).

En un moment o altre, els autors següents van deixar la seva signatura al peu d’un gran invent: Joan Martínez Buendía Tínez, Joan Macias Nit, Louis Forton, Josep Serra Massana, Modesto Méndez Álvarez, Manuel Urda Marín, Alfred Opisso Cardona, Maurice Cuvillier, Marí Benejam Ferrer, Francesc Tur Mahen, Josep Maria Blanco Ibarz i Ramon Sabatés Massanell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario